Semalt Gids: Hoe U Uw Concurrenten Uitziet In E-Commerce Bedrijf

Als e-commerce-retailer moet u tabbladen houden op de competitie. Waarom? Ten eerste helpt het u om de dynamiek van de markt te begrijpen. Ten tweede, je bent beter bewust van dingen als het gaat om het creëren van marketingcampagnes en natuurlijk helpt het u om uw bedrijf te onderscheiden van concurrenten.

Met dit in gedachten geeft Jason Adler, expert van Semalt Digital Services, de tips over hoe u uw concurrentiepositie kunt volgen.

 

Begin met SEO

Organiseer een team om de SEO tactieken te monitoren waarmee u concurrenten gebruikt. Ontdek het aantal back links die ze hebben plus plus leren welke websites ze koppelen aan. Nadat u deze gegevens hebt verkregen, benadert u de websites waarnaar uw concurrenten verwijzen en kijken of u dat verkeer van hen naar uw winkel kunt kanaliseren.

Neem dit voorbeeld. Wanneer ik de links voor onze klanten zoekt, identificeer ik de concurrenten van de klanten met behulp van Semalt Analyzer. Het gebruikt ‘Open Site Explorer’ om alle websites die zij (concurrenten) koppelen samen te stellen. Na het verzamelen van deze vitale gegevens, onderzoek ik om terugkoppelingen te vragen en alles wat nodig is om het plan uit te voeren.

 

social media

Bekijk de sociale media van concurrenten

U moet ook uw concurrenten op sociale media kijken om hun content management strategie te identificeren. Er is een geweldige applicatie genaamd FollowerWonk waarmee u kunt controleren wie er op Twitter volgt en hoe uw eigen pagina erop gericht is. Geloof het of niet, FollowerWonk kan je zelfs vertellen wie je volgt, je rivaal en zelfs diegenen die je beide volgen. Als u een bepaald individu ziet die u en uw concurrent volgt, dan is er een kans dat hij of zij geïnteresseerd is in uw markt en dat is iemand die de moeite waard is te verbinden.

Met een andere webapplicatie kunt u met Buzzmo de meest gedeelde inhoud (foto’s, video’s of blogs) identificeren op de sociale media pagina’s van uw concurrent. Gebruik deze gegevens om te brainstormen op nieuwe ideeën voor je eigen sociale media pagina’s.

 

Overweeg de gebruikerservaring

Stel dat u een gebruiker door de website van uw concurrent bent door het daadwerkelijk te bezoeken. Identificeer een artikel op de catalogus, voeg het toe aan uw winkelwagen en ga verder met het uitchecken. Hoe makkelijk was dat? Duurde het lang? Probeer hetzelfde met het indienen van klachten / vragen en controleer of uw website deze diensten overschrijdt of niet. U kunt ook controleren welke klanten over uw bedrijf moeten zeggen. Trustpilot platform zou u helpen om dit comfortabel te doen.

 

marketing

Mind sales en marketing

Let op de verkoop- en marketingpogingen van je rivalen om je eigen praktijken te onderscheiden. De eerste aanpak zou kunnen abonneren op hun nieuwsbrieven om de laatste aanbiedingen en promoties te krijgen. Een andere aanpak kan een privé Twitter-lijst maken voor concurrenten of Google Alerts in de loop van alle updates. Dit werkt in real time.

Hoewel de meeste vergelijkingen online kunnen worden gemaakt, zijn er enkele gevallen waarin het offline kan worden gedaan. Bijvoorbeeld, als u uitnodigt voor een beurs of conferentie, vraag een willekeurige persoon om het evenement van hun opvattingen over uw diensten bij te wonen. Wat hebben ze te zeggen over jouw competitie? Gebruik deze info en uw eigen observaties om te improviseren.

ADMIN

Admin And Senior Editor at E Friends

Leave a Reply

%d bloggers like this: